wedding | Kim & Huub

Mijn insta 'volgend-lijstje' staat vol met fotografen uit elke hoek van de wereld. Ik laat me door hun foto's inspireren en scroll met veel plezier dagelijks door mijn (te mooie, al zeg ik het zelf) feed, én ik like, like, like er op los.....

 

De tweede week van maart kwam ik tijdens mijn dagelijkse insta-checkmoment,  de foto's van een Nederlandse fotografe tegen. Jessica_Photography_Dutch, zag ik staan. Haar foto's vond ik zo inspirerend én ze is een fotograaf uit Nederland en uit alle enthousiasme reageerde ik op een foto dat ik zo graag een workshop bij haar zou willen volgen. Al gauw ontving ik een reactie. Toevallig zou zij namelijk dat weekend een Workshop Bruidsfotografie gepland hebben staan, en omdat iemand zich ziek had gemeld, was er één plaatsje vrijgekomen. Precies een dag voor de workshop, regelden we dat ik mee kon doen. Helaas was er nog maar plek voor één persoon, dus besloot ik (Büsra) alleen te gaan. Ik zou alle informatie en indrukken goed in me op nemen zodat ik vervolgens alles tot in details zou kunnen delen met mijn zus Burcu! 

 

Vol enthousiasme begon ik op een nogal bewolkte zaterdagmorgen aan de workshop van 18 maart, die startte om 09.15 uur in Eindhoven en het zou vervolgens eindigen om 17.00 uur. 

 

Jessica startte de workshop met heel veel informatie en tips, over o.a. haar werkwijze. Van te voren werd aangeraden een notitieblok mee te nemen en een pen voor het maken van aantekeningen. Ik voelde al mijn vingerspieren die ik als student getraind heb weer prima hun werk doen (ik ben een ware aantekening-koningin!) Nadat Jessica alle informatie gedeeld had was het tijd voor ontspanning van mijn vingers en een heerlijk verzorgde lunch, om vervolgens door te rijden naar de volgende locatie: Villa Des Beaux Arts, in Heeze. 

 

Het leukste gedeelte van de workshop startte: de 'Styled Shoot'. Na alle informatie op te hebben gedaan in de ochtend was het tijd om aan de slag te gaan met bruidsfotografie in de praktijk! Ik ben niet de beste chauffeur die er bestaat, en onderweg naar de locatie kon ik nog maar net ontkomen aan een ernstig ongeluk (veroorzaakt door mij, oeps). Maar uiteindelijk kwam ik gelukkig zonder kleerscheuren aan op de prachtige trouwlocatie in Heeze. Hier stond een mooi gestylede eetkamer te wachten om gefotografeerd te worden. Ondertussen kwam een prachtstel stralend aanlopen in een mooie crop top trouwjurk en een mooi maatpak. De bloemen, de visagie, het haar, de sieraden en de taart! Jessica regelde superleveranciers en daarom klopt het plaatje helemaal! 

 

Een paar uur lang genoot ik van het fotograferen van het stel. Omdat het buiten nogal miezerde gingen we gauw door naar een prachtig vertrek in het gebouw waar we verder konden met de styled-shoot. Ik heb niet eerder zolang achter elkaar foto's gemaakt zonder gebruik te maken van een rustmoment, en ik voelde mijn hand steeds zwaarder worden. Maar het was het hartstikke waard en ik heb ervan genoten!  

 

Met een big smyle, reed ik aan het einde van de dag helemaal voldaan terug naar huis. Mijn hoofd vol met nieuwe ideeën, inspiratie en heel veel energie... Eenmaal thuis kon ik niet wachten om alle informatie en ervaringen met mijn zus Burcu te delen en ik wilde meteen aan de slag gaan met het nabewerken van de foto's! 

 

 

Nieuwsgierig naar de foto's die ik maakte tijdens de shoot? 

Wacht dan niet langer, scroll verder en bekijk mijn foto's... 

LEVERANCIERS

 

Workshop verzorgd door: Jessica Fotografie
Locatie:                     Villa Des Beaux Arts, Heeze
Modellen:                  Kim & Huub
Bruidskleding:           Mariage Bruidsmode
MUAH:                      Lieke Vrienten, My Hair Eindhoven
Bloemen:                  Bloem Marie Eindhoven
Taart:                        Sugarlips Cakes 
Sieraden:                  LALU Jewellery
Styling:                     Simones Styling

Reactie schrijven

Commentaren: 0